antikviteter

5 handfasta tips för att köpa antikviteter

Att köpa antikviteter är roligt och spännande men är en snårskog på många sätt. För det är alltid svårt att avgöra om det är en riktig antikvitet eller en kopia. Även antikvitetshandlare har ibland svårt att avgöra detta i vissa fall. Något som har föranlett den här guiden för att hjälpa människor att köpa antikviteter.

1.   Köp från seriösa handlare

Att köpa från seriösa antikvitetshandlare är a och o. Man måste som kund se till att man köper från en seriös antikvitetshandlare. Det gör man enklast både genom att prata med vänner och bekanta som köper och säljer antikviteter. Om man inte har några sådana så är internet platsen där man kan läsa på mer om antikvitetshandlare. Det finns även en del andra sätt att avgöra om handlaren är seriös eller inte.

Man kan köpa de tidningar som finns om antikviteter. Där finns det ofta gott om information. Men framförallt så ska man använda sig av nätet. Det dyker alltid upp om någon blivit lurad eller köpt en kopia istället för den äkta varan. Genom att söka på butiksnamnet så får man alltid upp om kunderna varit nöjda eller missnöjda. Något som är en bra indikation på om butiken är seriös eller inte.

2.    Köp enbart antikviteter du vet något om

Att köpa antikviteter där man själv inte vet någonting är aldrig en bra idé. För även om det är en seriös antikvitetshandlare man köper den ifrån. Så är det alltid bättre om man själv vet något och kan avgöra om den är äkta eller inte. Då undviker man att man köper grisen i säcken då man känner till vad det är man köper. Man slipper då även förlita sig enbart på någon annan utan har då en viss kunskap själv. Något som är väldigt viktigt.

3.    Stressa inte när du köper antikviteter

Att stressa när man köper antikviteter är inte en bra idé. Det är alltid bättre att i lugn och ro tänka igenom sitt köp. Då undviker man att köpa något man kanske inte vill ha. Man får även en möjlighet att själv komma fram till om det är en äkta antikvitet eller inte. Något som ibland är viktigare än om det verkligen är så. För att köpa en antikvitet som man är osäker på kan leda till att man oroar sig över om den är äkta eller inte.

4.    Betala inte mer än du har råd med

Precis som med allt så är priset på antikviteten en viktig faktor. Därför ska man aldrig betala mer än vad man tänkt sig från början. För även om antikviteter är roliga att syssla med så ska man tänka på sin egen privatekonomi först.

5.    Köp antikviteter du trivs med

Sista tipset är att köpa antikviteter som man är nöjd med. Man ska inte köpa något för att det kanske är en bra affär eller inte. Man ska enbart köpa det som man själv vill ha eller använda sig av. Då undviker man helt enkelt att man slösar bort pengar i onödan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *