campa-på-öland

Campa på Öland

Att campa på Öland kan vara väldigt roligt och oavsett om man bor i tält eller husvagn. Det finns flera platser där man kan campa på Öland och där man även får tillgång till livets väsentligheter. För om man inte vill campa mitt ute i naturen utan istället på en campingplats så finns det gott om alternativ.

Men det gäller även för den som vill campa mitt ute i naturen. Öland har gott om stränder och obebyggda områden där man kan campa.  För det finns får saker i livet som kan vara så roliga och spännande som att campa mitt i naturen. Det är dock inte något som passar alla och då finns det som sagt campingplatser på Öland man kan använda sig av.

Man bör däremot försöka att boka en plats på campingplatsen i god tid. För Öland är ett väldigt populärt resmål och därför kan det vara fullbokat på campingplatserna som finns. Något man inte vill upptäcka efter att man åkt hela vägen till Öland. Framförallt inte om man åker med sina barn som kan är trötta efter den långa resan. Så om man inte är beredd på att campa i vildmarken så bör man boka en plats på campingen först.

Campa på Öland – vad ska man tänka på?

Först bör man boka en campingplats om man tänkt sig att man skulle använda en sådan. Helst ska man göra det så fort som möjligt. För de campingplatser som finns blir fullbokade väldigt fort och få avbokningar kommer att ske.

Är man inte helt säker på att man kommer att campa på Öland men att man planerar att göra det så kan man alltid boka en plats och sedan avboka. Man måste dock komma ihåg att avboka den i god tid om man bestämmer sig för att göra något annat.

Om man tänkt sig att man skulle campa på Öland fast inte på en campingplats utan i naturen. Så måste man komma ihåg att man enbart har rätten att stanna på en plats i 24 timmar. Efter det så måste man flytta på sig. Man kan alltid prata med markägaren för att få ett tillstånd men det är inte alltid så enkelt.

Sen bör man också kontrollera vilka lagar och regler som gäller för att campa mitt i naturen på Öland. Detta kan skilja sig åt mellan olika orter och beroende på en del faktorer. Har det varit väldigt varmt så får man inte elda till exempel.

Är campa på Öland något för hela familjen?

Om man är en familj som gillar att vara ute i skog och natur så är det absolut något för hela familjen. Men det beror som sagt på vad familjen vanligtvis gillar att göra. Tycker man inte om att campa så spelar det nog ingen större roll vart man gör det. Det kommer inte vara mycket roligare att göra det på Öland än på andra orter.

Så i slutändan så får man fråga sig själv vad ens familj vanligtvis tycker om att göra.

Camping på Öland ger dig ett minne för livet

Ölands unika natur i kombination av havet är en sällan skådad miljö som med största sannolikhet ger dig ett minne för livet. Den unika naturen på Öland ger er möjligheten att utforska ön på många olika sätt. Hur ön skall utforskas är helt och hållet upp till dig som individ eller er som kollektiv. Cykling och vandring är självklart de två vanligaste sätten att ta sig fram på ön vilket erbjuder en unik inblick i Öland. På ön finns ett stort antal stugor att hyra vilket underlättar din vistelse på Öland. Vad väntar du på? För Öland väntar på dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *